Naturreservat & mer att göra

Forsvik

Karlsborg, Västra Götalands län

Kategori

  • Kulturmiljö
  • Butik
  • Nav
  • Museum

I FORSVIK VÄNTAR IDYLLEN I Forsvik väntar idyllen. Det glänsande vattnet från Göta Kanal och Bottensjön, de gamla bruksbyggnaderna och kaffedoften från Kafé Ada bildar tillsammans ett besöksmål med en riktig genuin charm. Ta med dig det bästa sällskapet och gör ett besök på Forsviks bruk och ta del av industrihistorien eller ta en glass och titta på båtarna som tar sig igenom Göta kanals äldsta sluss. Vad väntar du på? Häng med till Forsvik!

Forsviks Bruk är ett levande museum där man vid evenemangsdagar kan uppleva äldre teknik och hantverk. Det gamla gjuteriet är idag en spännande scen för teater och musik och de övriga byggnaderna används till bland annat utställningar och kurs- och konferensverksamhet.

Göta Kanals äldsta sluss, Forsviks sluss byggdes år 1813 och har en fallhöjd på 3,5 meter, vilket gör den till Göta Kanals både äldsta och högsta enkelsluss. Här passerar kanalbåtar, semesterfirare och en och annan kanot.

I Forsvik kan du sova i nyrenoverade Hotell Göta, mysiga Forsviks vandrarhem eller med egen husbil vid ställplatsen. Glass i stora lass! Här finns flera glassförsäljare - bland annat Götas Glass som serverar sin egentillverkade Wetternglass. På Kafé Ada och Forsviks Café finner du god fika, mat och svalkande drycker.

I närheten