Välmående bestånd
Stora fiskar
Bra kvalité

Fiska

2 timmar från Stockholm simmar dinosaurier!

Välkomna att fiska i Tiveden Ekoturismområde. För att undvika en minskning i fiskebestånden pga ökat fiske ber vi ALLA att visa hänsyn till gällande fiskeregler. I området Tiveden värdesätter vi ett miljövänligt och naturvårdande sport- och fritidsfiske. 

Här har ni möjlighet att få riktigt stora fiskar som man annars bara fångar långt uppe i norr. Här finns en sjö som länge legat obemärkt för sportfisket, namnet på sjön är Unden. Kopplad samman med Vättern delvis genom grundvattnet är sjön en perfekt arena för stora fiskar. Den är en av Sveriges förnämsta rödingsjöar. Här kan man fiska upp både öring, röding och gädda i rekordstorlekar.

I sjön Skagern finns bland annat ett unikt fiske på Lake. Med flera intressanta sjöar i området samt Sveriges största sjöar alldeles intill så väntar ett fiskeäventyr för alla. 

 

Fiska: 

Undens Fiskevårdsorganisation

Skagerns Fiskevårdområdesförening

Laxsjöarnas Fiskevårdsförening

Hasselfors fiskeområde

Norra Vättern

 

Boende:

Camping Tiveden 

Camp Skagern

Hamgården

Revelbadets Camping

Granvik Event

Sätra Bruk

 

Fiskeguider:

Larsson Sportfiske

Mamos Fiskecharter

Charterfiske

Predatorguide

 

För mer information kontakt Laxå turistbyrå via epost turistbyran@laxa.se

      

     

"Fiska i Tiveden Ekoturismområde" är ett projekt med stöd från Leader Mellansjölandet som ämnar att göra en totalinventering av fisket i Tiveden Ekoturismområde med omnejd. Laxå kommun som projektägare vill stödja och utveckla ett hållbart och miljövänligt fiske med goda och livskraftiga fiskbestånd.