Fiska i Tiveden

Välkomna att fiska i Tiveden!

I Tiveden har ni möjlighet att få riktigt stora fiskar av många olika arter. Med sin närhet till Sveriges stora städer blir Tiveden en perfekt fiskedestination. Här finns en sjö som länge legat obemärkt för sportfisket, namnet på sjön är Unden. Kopplad samman med Vättern delvis genom grundvattnet är sjön en perfekt arena för stora fiskar. Den är en av Sveriges förnämsta rödingsjöar. Här kan man fiska upp både öring, röding och gädda i rekordstorlekar. I sjön Skagern finns bland annat ett unikt fiske på Lake. Med flera intressanta sjöar i området samt Sveriges största sjöar alldeles intill så väntar ett fiskeäventyr för alla.

Intill Tiveden hittar ni Norra Vättern och Norra Vätterns skärgård. Här är möjligheterna för fiske riktigt goda. Stor gädda, röding, öring och många fler arter erbjuder fiskeintresserade ett riktigt äventyr. Anlita en av våra fiskeguider i området för att få mest ut av ditt fiskeäventyr.

För att bevara våra livskraftiga men känsliga fiskebestånd ber vi alla att visa hänsyn till gällande fiskeregler. I området Tiveden värdesätter vi ett miljövänligt och naturvårdande sport- och fritidsfiske.

Inspiration