Lär känna naturen – hemifrån!

Om utbildningen

Den digitala utbildningen Naturkunnig är till för dig som vill lära dig mer om Sveriges natur. Du kanske tycker om att vara i naturen och vill få mer kunskap om hur allting hänger ihop? Eller vill du veta mer om vad du kan göra för att bevara vår fantastiska natur?

Naturkunnig är en rolig och lättillgänglig introduktion till den svenska naturen. Den är helt kostnadsfri, 100 % kravlös, och du genomför den i din egen takt när det passar dig.

Nu kör vi!

Så funkar det

När du registrerat ett användarkonto får du till gång till dina egna utbildningssidor. Därifrån kan du se alla tillgängliga kurser, påbörja kurser och följa dina framsteg. Här kan du också se utmärkelser som du tilldelas när du slutför de olika kurserna.

Grundnivå

I grundnivån ingår fyra kurser; Sveriges natur, Odlingslandskap, Skogsmark, Naturvård, Våtmarker, Grön infrastruktur samt Invasiva arter. Inom varje kurs finns ett antal delmoment. Varje delmoment avslutas med ett kort quiz.

Fördjupningsnivå

Fördjupningsnivån består av tre kurser; Flora och fauna, Fenologi samt Pollinatörer och dagfjärilar. Undervisningen sker genom fem webbaserade föreläsningar och varje delmoment avslutas med ett quiz.

Fältkurser

Följ med på en guidad tur i naturen! Här får du tillfälle att se och uppleva många av de saker som du har lärt dig om under utbildningens gång – och självklart möjlighet att ställa frågor till våra experter.

Digitala fältkurser

Det finns tre digitala fältkurser: Floraväkteri, Dagfjärilar och Pollinatörer. Undervisningen sker genom att titta på tre filmer, där varje film avslutas med ett quiz.

Inspiration