Paddla

Hegarts Canoe & Outdoor life

Karlsborg, Västra Götalands län

Kategori

  • Paddling
  • Uthyrning

Hegarts är ett kanot- och friluftsföretag i Forsvik som tillverkar traditionella träkanoter och paddlar. Företaget erbjuder också guidade turer och kurser i de egenbyggda träkanoterna, samt uthyrning av både SUP, kanot och kajak i Hegarts dygnet-runt-öppna kanotstationer i Forsvik.

Guidade turer i träkanot

Tivedens vidsträckta skogar når ända till Forsvik och sjön Viken. Denna fina natur i kombination med de kulturhistoriska inslagen från Göta kanal och Forsviks bruk skapar en fantastisk miljö för paddling.

För att fler ska få njuta av naturen kring Forsvik erbjuder Hegarts guidade turer i träkanot, handbyggda av Josef Hegart själv. Att färdas i dessa kanoter ger en unik naturupplevelse som samtidigt knyter an till Forsviks anrika hantverks- och båtbyggartradition.

Paddlingen tar cirka 4 timmar och anpassas efter väderleken och gruppens förutsättningar. Josef Hegart är en certifierad kanotvägledare och utomhuspedagog med stor erfarenhet av att leda och instruera kanotpaddling i olika miljöer. Josef är en skicklig kanotist som bland annat har paddlat 10 veckor i Kanadas vildmark.

Utgångspunkten för de guidade turerna: Baltzar von Platsens väg 24

Uthyrning: Dygnet-runt-öppna kanotuthyrningsstationer i Forsvik

Forsvik– Vid sjön Viken, mitt emot entrén på Forsviks bruk, finns Hegarts obemannade dygnet-runt kanotuthyrning. Njut av Forsviks fantastiska omgivningar med Göta kanal, Vikens många öar eller Bottensjön som leder ut till Vättern.

I ställningarna finns kanoter, kajaker och SUP:ar som du enkelt hyr med appen ShareKayak i din telefon.Ladda ner ShareKayak här