Spännande berättelser
Utmanande aktiviteter

Klimatsmart och aktivt familjeäventyr

Familj.jpg

Klimatsmart och aktivt familjeäventyr

Ta tåg & buss till 3 aktiva dagar för alla i familjen med helpension i lyxiga safaritält – höghöjdsbana, MTB, paddling och vandring ingår enligt program. 2 950 kr per person. 1 april – 1 november

Dag 1

Ta tåget till Laxå och Tivedsbussen från stationen strax efter kl 12 (passar tåg som avgår tåg fr STHLM kl 9.13 och fr GTB kl 9.59 t ex).

Väl framme på Ösjönäs visar vi er tillrätta och var ni ska bo. Safaritälten ligger precis i strandkanten och har bekväma sängar, el och värme. Ta med en termos så fyller vi den med kaffe/vatten och skickar med er eftermiddagsfika.

Välj aktivitet för eftermiddagen:

  • Höghöjdsbana
  • Mountainbike
  • Vandring

Kvällens middag serveras kl 19

Dag 2

Frukost serveras 8 - 9.30 och ni får era lunchpaket för dagen.

Vi går tillsammans igenom kanoter, vandring, lämpliga badstopp etc. Vi hjälper er iväg och förser er med kartor, säten, paddlar och flytvästar.

Om vi erbjuder yoga denna eftermiddag är du varmt välkommen. Kl 16 börjar passet och anmäl ditt intresse för detta vid bokning. Åldersgräns 12 år om man är nybörjare.

Kvällens middag serveras kl 19

 

Dag 3

Frukost serveras 8 – 9.30 och ni får era lunchpaket

Välj aktivitet för förmiddagen:

  • Höghöjdsbana
  • Mountainbike
  • Vandring

Bussen hämtar er och tar er till Laxå station. Passar med tåg som avgår till STHLM och GTB strax innan och efter kl 14.

Vad ingår:

Kvällens middag dag 1 och 2, lunchpaket dag 2 och 3, boende med frukost (det är bäddat när ni kommer och vi städar när ni har åkt) i safaritält, 1 kanot med all nödvändig utrustning för upp till 2 vuxna och 2 barn dag 2, yogapass, valfri aktivitet både dag 1 och 3 enligt ovan. Vår yogalärare gör mycket annat på gården utöver att hålla pass så anmäl när du bokar om du är intresserad av att vara med. Ange gärna om du helst vill ha kundalini-, medicinsk- eller yin yoga.

Tillkommer och annat bra att veta:

Alkoholhaltig dryck till maten och eventuella tillköp som t ex turridning om någon i familjen så önskar. Resa till och från Ösjönäs. Det går också bra att lägga till extra nätter. Har du barn med som vill paddla i en egen kajak (vi har allt från stadiga nybörjarkajaker till snabba mer krävande kajaker) så kan ni hyra till det på plats.

Bastu och badtunna går också att boka till i mån av plats.

Passar familjer från 2 personer och uppåt. Är ni fler än 4 personer sover ni i flera tält och behöver flera kanoter.

Barn under 145 cm har svårt att nå insäkringspunkterna på höghöjdsbanan och behöver gå parallellt med någon i familjen som hjälper dem att säkra om.

Vi har Scotts minsta mountainbikes för barn. Om inte cykling på egen hand inte fungerar för ditt barn har vi cykelvagn där två mindre barn (upp till 40 kg totalt) får plats. Det går inte att ta med sig cykel på bussen.

Kommer du som förälder till mindre barn som inte kan simma? Då kan det kännas mer avslappnat/bekvämt att bo närmare huvudbyggnaden och längre från vattnet. Det kanske inte heller är aktuellt med varken cykling eller höghöjdsbana? Kontakta oss då för pris och info om vad som är lämpligt/kul för dig och dina barn.

Pris: 2 950 kr per person, minimidebitering 2 personer. Priset per person är detsamma så länge det är minst ett barn/ungdom per bokning.

Bokningsbart från 1 april till 1 november. OBS busstransfern fungerar torsdag, fredag och söndag som det ser ut just nu.

 

  Ösjönäs, 695 97 Tived

  +46 505 250 22

  vildmark@osjonas.se

 www.osjonas.se

   Ösjönäs

  @tivedenadventure #osjonas #ösjönäs