Naturreservat & mer att göra

Hökensås Sportfiske AB

Laxå, Örebro län

Kategori

  • Att göra
  • Fiske
  • Butik

Tiveden är saga och mystik och i detta område har Hökensås Sportfiske åtta sjöar att erbjuda sportfiske i till sina gäster.

Regnbågsvatten och NaturvattenVi sätter ut regnbåge i sjöarna Hanesjön, Kroksjön, Djäknasjön och Mellre Fisklösen. Här gäller det Gula fiskekortet.

I Sörängs Bergsjö, Nödre Fisklösen, Kvarnsjön och Bergsjön sker fiske på vild fisk. Ingen regnbåge planteras ut. Här gäller det Vita fiskekortet.

EdsånDet gula området i Edsån ingår i fiskekortet för Tiveden. I Edsån finns även en kvoterad flugfiskesträcka där ett specialkort finns att lösa. Detta specialkort är även giltigt i Tiveden. För mer information, gå in på www.hokensas.se

OttersjönOttersjön ingår INTE i fiskekortet. Ottersjön är en personalsjö och allt fiske i sjön är förbjudet.

BåtBåt finns att hyra i Bergsjön, Kvarnsjön och Djäknasjön. Båtkort kan enbart köpas på OK/Q8 i Karlsborg, 0505-441 51. Egna båtar eller medhavda motorer är inte tillåtet i sjöarna.

Välkomna till Hökensås Sportfiske AB i Tiveden !

KORTFÖRSÄLJNING:

Be-Ge:s i Askersund 0583-104 63Camping Tiveden, Tived 0584-47 40 83OK Q8, Karlsborg 0505-441 51ICA - Lanthandel i Undenäs 0505-204 75Olssons Fiske i Tibro 0504-135 18Online via iFiske.se

Djäknasjön

Djäknasjön är ett Regnbågsvatten.Här gäller enbart det gula fiskekortet.

Djäknasjön når man från väg 49, 3 km norr om Granvik och ca 10 km norr om Karlsborg. Vid sjön finns ett par vindskydd med grillplats. Bergslagsleden går längs med sjöns norra sida och i anslutning till parkeringen finns en TC och från ett vindskydd på en höjd vid sjöns östra sida har man en fantastisk utsikt över sjön. I sjön finns en båt att hyra. Båten bokas på OK/Q8 i Karlsborg på 0505-441 51. Nycklarna hämtas och lämnas på OK/Q8.

Hanesjön

Hanesjön är ett RegnbågsvattenHär gäller enbart det gula fiskekortet.Hanesjön ligger längst med vägen mellan Bergsjön och Stenkällegården och är mycket lättillgänglig på grund av sitt läge. Sjön har ett par bryggor vid sin södra ände och i anslutning till bryggorna finns ett vindskydd med grillplats. Sjöns östra sida är mycket djup, men dess västra sida är grundare.

Bergsjön

Bergsjön är ett NaturvattenHär gäller både det vita och det gula fiskekortet.

Bergsjön är möjligheternas sjö och en riktigt Tivedsklassiker. Vi sätter ingen regnbåge eller öring längre i Bergsjön, men det finns fortfarande ett fint bestånd öring kvar i sjön. Öringen är både insektsätare och fiskätare vilket gör att den har förutsättning att växa sig stor och fin i sjön. Förutom öring finns ett fint bestånd av abborre och chansen är stor att den lite större abborren hittar betet. Det som gör Bergsjön intressant är att det finns grov gädda i sjön. Flera gäddor över 15 kg har fångats i sjön och den största inrapporterade gäddan vi har är på 16,4 kg. För att öka chanserna till att nå gäddan finns båt att hyra i Bergsjön. Båtkort kan enbart köpas på OK/Q8 i Karlsborg (0505-441 51).

Kroksjön

Kroksjön är ett RegnbågsvattenHär gäller enbart det gula fiskekortet.

Kroksjön är en fantastisk sjö med ett klart vatten i en miljö där man verkligen känner Tivedens närhet.Här kan man meta, spinnfiska och med fördel prova att flugfiska efter fisk som jagar strandnära. Det är i huvudsak regnbåge som sätts i sjön, men en och annan öring simmar runt och kan bli en fin bonusfångst. Kroksjön är egentligen uppdelad i två olika delar med en grundare del i direkt anslutning till där vägen från parkeringen ansluter till sjön. Fortsätter man förbi vindskyddet på udden breder sig den större delen av sjön ut sig, vilket är en betydligt djupare del. I den grundare delen går fisken gärna på insektssökning och här kan man med fördel prova med flugfiske eller spinnfiske, men bottenmete kan bli mer problematiskt då bottnen är tämligen mjuk. Den djupare delen av sjön har riktige djupa partier vilket kan vara riktigt bra under sommarens varmare perioder och med fördel fiskas med ett bottenmete. Förutom vindskyddet på udden finns ett stort takförsett bord där många får plats, med en härlig utsikt över sjön.

Kvarnsjön

Kvarnsjön är ett NaturvattenHär gäller både det vita och det gula fiskekortet.

Kvarnsjön ligger mellan Ottersjön och Bergsjön. Sjön har ganska branta djupkanter och här planteras inte längre ut någon ädelfisk. I Kvarnsjön finns däremot fin abborre och grov gädda. I Kvarnsjön finns en båt att hyra. Båtkort löses och nyckel hämtas ut på OK Q8 i Karlsborg (tel 0505-441 51).Ett par vindskydd med grillplats finns runt sjön och en fin grillplats ligger vackert på höjden intill vägen, med fantastisk utsikt över sjön.

Sörängs Bergsjö

Sörängs Bergsjö är ett Naturvatten.Här gäller både det vita och det gula fiskekortet.

Sörängs Bergsjö ligger inte långt från Nödre och Mellre Fisklösen. Sjön ligger längs med vägen ner mot badplatsen Vitsand vid Stora Trehörningen. I anslutning till parkeringen vid sjön finns ett vindskydd med grillplats. Sjön ligger bara ett par kilometer från Tivedstorp.

Mellre Fisklösen

Mellre Fisklösen är ett Regnbågsvatten.Här gäller enbart det gula fiskekortet.

Mellre Fisklösen är en vacker tivedsjö och är en mycket uppskattad fiskesjö.Sjön har ett flertal bryggor och i anslutning till parkeringsplatsen finns ett vindskydd och en grillplats. Mellre Fisklösen ligger bara ett par kilometer från Tivedstorp.

Nödre Fisklösen

Nödre Fisklösen är ett Naturvatten.Här gäller både det vita och det gula fiskekortet.

Nödre Fisklösen ligger mycket pittoreskt i områdets norra del. Sjön har ett par mindre bryggor och i anslutning till parkeringen finns ett vindskydd och en grillplats. Sjön ligger bara en dryg kilometer från Tivedstorp och det finns en stig från Tivedstorp som leder till sjön.

Ottersjön

Ottersjön är inget kortfiskevatten och ingår INTE i fiskekortet för Tiveden.

Ottersjön är en personalsjö och det kan även förekomma testfiske via samarbetspartners till Hökensås Sportfiske AB.

Vi hänvisar till fiske i våra övriga kortsjöar.

I närheten