Vildmark
Upptäcka
Upptäck Tiveden
Skogsriket
Otroligt
Spännande
Urnatur
Välkommen ut!
Upptäck Tiveden
Vildmarken
Tystnaden
Grönt och skönt
Morgondimma
Solnedgångar
Välkommen ut!

Teater i Askersund

22777211-black-mask-on-the-wooden-background (1).jpg
1 december – 31 juli

Teater i Askersund

Förgyll våren med ett besök på teater! I Askersund finns ett bredd utbud på teateruppsättningar av både amatörer och professionella. Kom och se härliga föreställningar i staden och på landsbygden!

Ett urval presenterar vi här, fler hittar du i evenemangskalendern på www.visitaskersund.se

En mördares manuskript
27 sept – 9 mars. Spännande mordgåta med trerättersmiddag på Lerbäcks Teater.
Plats: Lerbäcks Teater, Lerbäck

Sadunära
16 februari kl. 15.00. En humoristisk och interaktiv föreställning som utforskar lusten till lek. Med dans och spegellek till levande musik, leder. följer och härmar vi varandra - rätt som det är kanske även publiken dansar!
Plats: Sjöängen, Askersund

I Livets Villervalla
16 februari kl. 18.00. Musikalisk teaterföreställning/cabaré som bygger på Nils Ferlins liv och diktning med många av de älskade sångerna, men också nyskriven musik. Den är en hyllning till Nils Ferlin i ord och ton. Vi får också höra berättelser ur Ferlins riks liv från födelsen i Värmland, till livet med bohemerna i Klarakvarteren, till en lugnare ålderdom i Roslagen.
Plats: Folkets Hus, Åmmeberg

Barnteater - Inte bara jag
20 februari kl. 09.30. En rosa klänning, ett torn av klossar och en skatt. Två vänner som blir ovänner. Varför gör det ont att dela med sig? Vem har bestämt att just vi ska hjälpas åt? Inte bara jag är en föreställning för barn om hur svårt men skönt det kan vara att samarbeta, bry sig om; att vara solidarisk.
Plats: Sjöängen, Askersund

Jag är en annan nu
20 mars kl. 19.00. Miriam är på väg till sjukhuset för behandling och på vägen besöker hon sin mamma Claire som opererat höften.
Claire pratar mest om sig själv, om sitt liv, om sin ålder, om att sluta röka. Att Miriam har cancer blir som en parentes, något hon inte riktigt tar in. Men Miriam har bestämt sig - både för att överleva och att nå fram till sin mamma. Ett relationsdrama som blandar humor och svärta.
Plats: Sjöängen, Askersund

Dömd på forehand
23 mars - 4 maj. En tennisspelare som hamnat i klistret söker hjälp hos en höjdaradvokat för att få hjälp med sina problem. Det borde han aldrig ha gjort! Innan de vet ordet av är plötsligt båda två insyltade i en skruvad historia med sanslösa snurrigheter och fantastiska förväxlingar som tycks omöjlig att ta sig ur… Dömd på forehand är Gille/Nyströms tionde fars i ordningen som är skriven direkt för Lerbäcks Teater.
Plats: Lerbäcks Teater, Lerbäck

Din J-vla Fegis
10 april kl. 19.00. Johan Östling och Björn Ling kända från bland annat Mammas pojkar, Smala Sussie och serien Ack Värmland, svingar sig vilt bland den svenska fegheten och hyllar livet och konsten att ta vara på det. Allt kryddat med en stor portion värmländsk humor och musik.
Plats: Sjöängen, Askersund

Flora Fridmans första fall
18 april - 5 maj.  ”Flora Fridmans första fall” - en familjedeckare med trerättersmiddag. ”Flora Fridmans första fall” är en spännande, klurig och rolig detektivhistoria för alla från 6 år och uppåt. Nu kan hela familjen (med vänder eller tjocka släkten) samlas för att lösa detta mysterium samtidigt som ni avnjuter en barnsligt god trerättersmiddag tillsammans. I ensemblen ingår både vuxen- och barnskådespelare.
Plats: Lerbäcks Teater, Lerbäck

Kristoffer Appelquist - Frågornas Herre
3 maj kl. 19.00. Kristoffer är en uppskattad komiker som med glimten i ögat charmar sin publik. Kristoffer är ständigt aktuell på tv och nu även med den egna föreställningen Frågornas Herre, en föreställning helt utan manus. Föreställningen går ut på att Kristoffer besvarar publikens frågor – han lovar att svara på allt!
Kvällen inleds av JOHANNA NORDSTRÖM, en av vår tids hetaste humorprofiler. Med ett av Sveriges största kvinnliga humorkonton på Instagram gör hon succé med sina sketcher. Johanna har trots sin unga ålder stor erfarenhet av radio, manusskrivande och att stå på scen.
Plats: Sjöängen, Askersund

Ronja Rövardotter
20 juni - 21 juli. Sommarens familjeföreställning på Lerbäcks Teater blir i år Astrid Lindgrens klassiker "Ronja Rövardotter". På teaterns friluftsscen, inbäddad i sommarens grönska, får vi uppleva en härlig föreställning med mycket sång och musik.
Plats: Lerbäcks Teater, Lerbäck

 

För mer information och biljettbokning besök www.visitaskersund.se/evenemang