Vildmark
Upptäcka
Upptäck Tiveden
Skogsriket
Otroligt
Spännande
Urnatur
Välkommen ut!
Upptäck Tiveden
Vildmarken
Tystnaden
Grönt och skönt
Morgondimma
Solnedgångar
Välkommen ut!

Musik i Askersund

1180085-trumpet.jpg
30 augusti – 8 december

Musik i Askersund

Nu laddar Askersund för färgsprakande evenemang. Var med och roa er – här finns något för alla!

Ett urval presenterar vi här, fler hittar du i evenemangskalendern på www.visitaskersund.se

Musikal på bio - Karl-Bertil Jonssons julafton
7 december kl. 18.00. Nu visar vi den tokhyllade och fantasifulla musikalversionen av Tage Danielssons och Per Åhlins älskade julklassiker. Filmad under en föreställning på Scalateatern, Stockholm.
I rollerna: Anton Lundqvist, Henrik Dorsin, Vanna Rosenberg och Peter Dalle.
Plats: Sjöängen, Askersund

Magnus Carlsson - Änglarnas tid
8 december kl. 16.00. En magisk vinterkväll där Magnus tillsammans med musiker bjuder på en intim kväll med underhållande inslag som balanserar mellan det högtidliga och avslappnade - en konsert för alla!
Plats: Landskyrkan, Askersund

CajsaStina Åkerström - En jul i gemenskap
20 december kl. 19.00. 
Kända och omtyckta julklassiker blandas med personliga och handplockade sånger och några av CajsaStinas egna och mest omtyckta hits. CajsaStina uppträder tillsammans med Backa Hans Eriksson (bas) och Patrik Svedberg (piano) och en lokal kör.
Plats: Landskyrkan, Askersund

Maria i Sofia
22 december kl. 10.00. Mässa med Mariamusik av barockmästaren Nicolas de Grigny, spelas på orgel av Mathias Lundqvist.
Plats: Sofia Magdalena Kyrkan, Askersund

En kväll med Tommy Körberg
15 februari kl. 18.00. Det blir ett axplock från hans långa musikaliska karriär, blandat med Tommys omisskännliga humor. Vi får lyssna till hans fantastiska röst, höra historier, bli berörda och hela kvällen blir en kväll att minnas. Carl Flemsten medverkar på flygel.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Konsert med Marinens Musikkår
14 mars kl. 17.00. Marinens Musikkår från Karlskrona med anor sedan 1680-talet har verkat i obruten linje sedan dess. Musikkåren är i dag en av Försvarsmaktens tre professionella musikkårer och består av 30 heltidsanställda yrkesmusiker som medverkar vid officiella statsbesök, kungliga audienser, högvakter, förbandsspelningar, tattooer och konserter.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Skolkonsert
31 mars kl. 18.30. Musikskolans årliga skolkonsert för alla grundskoleelever kan nu också höras på kvällen då de gör en offentlig konsert för allmänheten.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Berglund, Harryson & Wells - "Originalet på turné"
3 april kl. 19.30. 
Succétrion Anders Berglund, Peter Harryson och Robert Wells är tillbaka! Vänta dig en fullmatad konsertupplevelse med orkester, Nina Söderqvist och Janne Åström samt lokala sångare. En varm hyllning till gamla tiders liveunderhållning. Här väntas både tävlingsmoment och musikaliska oaser med alla medverkande men också publiken blir en stor del av hela konserten.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Swedish Music Wonder
5 april kl. 19.30. En helt ny show baserad på det svenska musikundret: Swedish Music Wonder!
Med låtar från ABBA, Roxette, Ace of Base, Europa, Icona Pop, Avicii – och många andra som har spridit svensk musik runt om i världen – har vi skapat en spektakulär internationell show med hits från den fantastiska svenska musikskatten.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Kikki Danielsson - Himlen kan vänta
18 april kl. 18.00. 
"Att sjunga i kyrkor är alltid en upplevelse. Den vackra klangen och den unika miljön skapar en stämning som är är unik och som man inte får uppleva i andra lokaler". Medverkande förutom Kikki: Sören Karlsson och Gunnar Frick.
Plats: Landskyrkan, Askersund

MAMMA MIA-hitsen Johan Stengård & Askersunds Manskör
4 maj kl. 19.00. Johan Stengård är en av ABBA:s originalmusiker med en lång karriär som en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentala solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa, Kina och USA. I Askersund har Johan glädjen att få samarbeta med Askersunds Manskör i denna succékonsert med musik av ABBA, lite evergreens och en och annan musikalisk anekdot. Medverkar gör även pianist Ulf Esborn.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Lions Välgörenhetskonsert med Joyvoice Askersund
7 maj kl. 19.00. Lions arrangerar tillsammans med kören Joyvoice Askersund en välgörenhetskonsert där allt överskott går till Lions projekt ”De glömda barnen”.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Svenska Kammarorkestern - Barnens sånger & klassisk musik
9 maj kl. 15.00. Avsluta den årliga skattjakten för barn (som arrangeras aav Föreningen Förändra Askersund) med att möta Svenska kammarorkestern i en lekfull familjekonsert. Med upptäckarglädje sjunger vi tillsammans varnens bästa sånger och lär känna musikerna och deras instrument.

Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

The Mozart Journey: Prag 1791
9 maj kl. 18.00. Vi hör Svenska Kammarorkestern tillsammans med mezzosopranen Ann Hallenberg, som sedan länge är en av Sveriges främsta musiker. Hon gästar oss med två utsökta arior, varav en är komponerad som en duett med klarinett.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Rotary stipendiekonsert
26 maj kl. 19.00. Rotary i Askersund delar årligen ut stipendier till elever vid Norra Vätterns Musikskola. Vilka som får stipendium bestäms genom denna konsert.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

CREEEDENCE TRIBUTE - Rockin all over the world
9 oktober kl. 19.30. Den nya hyllningsshowen till Creedence Clearwater Revival innehåller en massa av de klassiska hitlåtarna blandat med en del överraskningar bland annat önskemål från fansen.
"Rockin All Over The World Tour" är nyproducerad magnifik konsertupplevelse, där låtarna ramas med underfundiga historier om ett av världens största rockband, vars musik för evigt lever kvar hos gamla och nya fans.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

The 1974 ABBA Tribute Show
12 november kl. 19.30. I över två decennier har de brittiska medlemmarna i The 1974 Tribute to ABBA turnérat runtom i världen och spelat ABBAs oförglömliga hits. Tillsammans har medlemmarna i bandet en imponerande samling musikaliska meriter som sträcker sig alltifrån Sir Tom Jones till Blur, Stereophonics till Lisa Stansfield, Cat Stevens till Shania Twain.” Senast de var på svensk mark spelade de för utsålda hus. Älskar du ABBA, allsång och fest? Då vill du inte missa den här magiska kvällen!
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Johnny Cash roadshow - The man in black
21 november kl. 19.30. Världens mest autentiska hyllning till Johnny Cash med en helt ny show ”The Man In Black Tour”! I den nya showen fortsätter den hyllade frontmannen Clive John att gräva i Johnny Cash fantastiska låtskatt blandat med de stora hitsen. Bredvid Clive John på scenen som Johnny Cash finns naturligtvis hans ikoniska fru June Carter som gestaltas av Emily Heighway och ett 5-mannaband av världsklass – The Spirit Band.
Johnny Cash Roadshow turnérar över hela världen och är den i särklass största och bästa hyllningen till Johnny Cash som finns och den har höjts till skyarna både av fans över hela världen och familjen Cash.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

För mer information och biljettbokning besök www.visitaskersund.se/evenemang