Boenden

PerOlof Gården Hotell & Labyrint

Örebro län, Askersund

Kategori

  • Cafe/Restaurang
  • Boende

Här erbjuds ett trevligt boende i avkopplande miljö med anor från 1790-talet. Här sover man gott i sköna sängar, fina rum och god mat som serveras i den gemytliga matsalen. Perolofgården ligger intill Kyrksjön i Åsbro.

Upplev tystnaden och rofylldheten i Labyrintens gröna gångar och hjärta intill lugna vattnet Kyrksjön vid Hotell PerOlofsGården. Med inspiration från engelska trädgårdar från 1700- och 1800-talet har Lerbäcks labyrint skapats av tusentals bokplantor som bildar ett klurigt system av gångar efter gamla mönster. Ströva i labyrintens täta gångar och sök dig fram till labyrintens hjärta, en skön plats för vila och avkoppling. Intill Lerbäcks labyrint kan du också slå dig ner i amfiteatern och njuta av utsikten och landskapet och lilla Kyrksjön. Här finns också PerOlofsGårdens Café och restaurang. Lerbäcks labyrint är öppen sommartid. Entréavgift.

PerOlofGården ligger 10 km norr om pittoreska trästaden Askersund med närhet till Sveriges sydligaste urskogar Tiveden, Tivedens Nationalpark och Tylöskogen. Hit lockar fantastiska naturupplevelser med ett stort utbud av möjligheter att vandra och cykla men också många härliga evenemang. På kort promenadavstånd når du byn Lerbäck med Lerbäcks kyrka och Hembygdsgård samt Lerbäcks Teater.

Avstånd med bil till huvudentrén i Tivedens nationalpark: 53,8 km (47 min).

I närheten